Welkom bij de GSG Leo Vroman

Als je in groep 7 of 8 zit, ga je je langzamerhand voorbereiden op de overstap naar de middelbare school. Voor veel kinderen een spannende stap, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Het aanbod aan middelbare scholen in Gouda en omgeving is groot, dus er valt genoeg te kiezen!

Aan de hand van je voorlopige advies in groep 7 kun je je beter gaan oriënteren. Je kunt dan bedenken welke scholen je weleens van binnen wilt zien. Bijna alle middelbare scholen organiseren informatiemomenten en je hebt dus verschillende mogelijkheden om kennis te maken.

Wij willen je natuurlijk ook uitnodigen om kennis te komen maken met de GSG Leo Vroman. Als je bij ons binnenkomt, merk je meteen dat wij een beetje anders zijn dan andere scholen. Onze lesruimtes zien er alleen al anders uit! En natuurlijk hopen we dat je je al een beetje kunt voorstellen hoe je bij ons door de gebouwen loopt.

Klik hier voor de video met informatie over de GSG Leo Vroman

leerlingen voor de school

Kennismaken met de GSG

Zit jij in groep 7 of 8? En wil jij meer weten over de GSG Leo Vroman? Bekijk dan op welke manieren je onze school kunt ontdekken. Hieronder kun je een overzicht van onze voorlichtingsmomenten vinden.

Voorlichtingsavonden 15 en 16 november
Op deze avonden kunnen jij en je ouders kennismaken met onze school. Onze leerlingen ontvangen jullie bij binnenkomst en zullen jullie deze avond begeleiden. Natuurlijk ontmoet je ook een aantal van onze docenten tijdens de minilesjes die je zult volgen. In deze lesjes kom je erachter hoe de lessen op onze school eruitzien en maak je alvast kennis met onze vakken. Niet alleen jij, maar ook je ouders volgen lesjes op deze avond. Wij leggen namelijk in lesvorm uit hoe wij als school werken. Het lijkt ons heel leuk om je op deze avonden te zien. Zien we je dan?

Wanneer: 15 en 16 november 2022
Tijd: 19.30-21.30
Locatie: Willem de Zwijgersingel 5, 2805 BP Gouda (havo/atheneum locatie)
Inschrijven kan via dit formulier.

Workshopavontuur
Ga je met ons mee op workshopavontuur? Geef je dan snel op en ervaar hoe wij hier op school werken. Je volgt op deze middag drie workshops met verschillende onderwerpen. Misschien schrijf je wel de tekst van jouw eigen liedje of los je wiskunde raadsels op. Zien we je dan?

Wanneer: 7 december 2022
Tijd: 14.00-15.30
Locatie: Burgemeester Martenssingel 72, 2806 CW Gouda (brugklas locatie)
Inschrijven kan via dit formulier.

Meelopen
Wil jij weten hoe een schooldag op de GSG Leo Vroman eraan toegaat? Dat kan! Je kunt een dagdeel meelopen met onze brugklassen. Op deze middag of ochtend word je gekoppeld aan één van onze brugklasleerlingen. Hij of zij leidt je door onze school en kan jou van alles vertellen over de brugklas.

Lijkt jou dit leuk? Meld je dan hier aan! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. 

Sportstroom 
Maak kennis met onze sportstroom door geheel vrijblijvend een les sport en bewegen te volgen op woensdagmiddag 14 december. We starten om 14.00 uur en zijn rond 15.15 uur klaar. De les vindt plaats in de Leo Vromanzaal aan de Groen van Prinsterersingel 48b in Gouda. Aanmelden kan via dit formulier. 

 

 


Sportstroom 
Maak kennis met onze sportstroom door geheel vrijblijvend een les sport en bewegen te volgen op woensdagmiddag 1 februari. We starten om 14.00 uur en zijn rond 15.15 uur klaar. De les vindt plaats in de Leo Vromanzaal aan de Groen van Prinsterersingel 48b in Gouda. Aanmelden kan via dit formulier. We zien je graag in je sportoutfit verschijnen!

 Open Huis 

Eind januari zetten wij de deuren van onze gebouwen open! Iedereen die het leuk vindt om een keertje bij ons binnen te kijken is dan van harte welkom. Je kunt op je gemak door de gebouwen lopen, kunt je laten informeren over ons onderwijs en kunt meedoen aan één van de vele activiteiten die we die avond organiseren. Tot dan!

Wanneer: 20 januari
Tijd: 17.00-21.00
Havo/atheneum locatie: Willem de Zwijgersingel 5, 2805 BP Gouda
Brugklas locatie: Burgemeester Martenssingel 72, 2806 CW Gouda
Mavo locatie: Burgemeester Martenssingel 15, 2806 CL Gouda.

360° virtuele tour van de GSG Leo Vroman
In deze tour maak je kennis met de verschillende ruimtes van onze gebouwen. Neem een kijkje in de domeinen, in het muzieklokaal, het atelier, lab en ontdek nog veel meer! Je kunt de tour 
hier bekijken.

Hoe wordt er bij ons lesgegeven? 
Op onze school zitten de leerlingen niet de hele dag in een lokaal te luisteren naar een docent. In deze video wordt uitgelegd hoe het er bij ons aan toegaat!

Vragen n.a.v. de 360° tour of het filmpje
Het is goed mogelijk dat je toch nog een vraag hebt over onze school. Laat je vraag achter middels dit formulier. Het antwoord ontvang je uiterlijk 15 februari! Houd onze website in de gaten. 


Proeflessen op het brugklasgebouw
Het is natuurlijk ook mogelijk om met jouw groep 8 klas en juf of meester bij ons op school mee te draaien. Jullie volgen lesjes van onze enthousiaste docenten en krijgen een inkijkje in onze brugklaslocatie. Lijkt jou dit leuk? Geef dit dan door aan jouw juf of meester.

Meer weten?
Wil je meer weten over onze school? Bekijk dan onze livestream of de 360 virtuele tour (zie homepage). Ook kun je ons voor actuele nieuwtjes volgen op Facebook, Instagram (@degsgleovroman), en TikTok (gsgleovroman). 

 

Kiezen voor de GSG Leo Vroman

U kunt uw kind (voor)aanmelden. Op deze manier kunnen wij een nog betere inschatting maken van het aantal inschrijvingen, kunnen er tijdig onderwijsinhoudelijke keuzes gemaakt worden en is er uiteindelijk een evenwichtige klassenindeling. De vervroeging van aanmelding heeft geen gevolgen voor het groep 8 advies dat medio februari wordt gegeven. Wij gaan pas over tot een indeling n.a.v. het definitieve advies. Vanaf dat moment kunnen wij maatwerk bieden voor uw zoon en/of dochter.

Je kunt je bij ons aanmelden bij de volgende adviezen:

• VMBO-t (MAVO)
• VMBO-t/HAVO
• HAVO
• HAVO/VWO
• VWO

Voor de aanmelding hebben we een aanmeldingsformulier nodig. Dit formulier kan digitaal worden ingevuld via onderstaande blauwe button. Mocht u van de basisschool een papieren aanmeldformulier hebben gekregen dan kunt u het formulier per post sturen naar het volgende adres: Willem de Zwijgersingel 5, 2805 BP Gouda. Ook kunt u deze via de e-mail sturen naar: administratie@gsgleovroman.nl.

Sluitingsdatum voor aanmelding is hier in de regio vastgesteld op 15 maart 2023.

FAQ

Wat zijn domeinen?
Wordt er hulp bij plannen en studeren aangeboden?
Hoe werken de studiewijzers en Magister?
Welke vakken heb je in de brugklas?
Is de sportklas voor alle niveaus?
Welke begeleiding is er voor leerlingen met dyslexie/dyscalculie?
Hoe zit het met uitgestelde studiekeuze?

Andere vragen?
Stel ze gerust!