Welkom bij de GSG Leo Vroman

Als je in groep 7 of 8 zit, ga je je langzamerhand voorbereiden op de overstap naar de middelbare school. Voor veel kinderen een spannende stap, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Het aanbod aan middelbare scholen in Gouda en omgeving is groot, dus er valt genoeg te kiezen!

Aan de hand van je voorlopige advies in groep 7 kun je je beter gaan oriënteren. Je kunt dan bedenken welke scholen je weleens van binnen wilt zien. Bijna alle middelbare scholen organiseren informatiemomenten en je hebt dus verschillende mogelijkheden om kennis te maken.

Wij willen je natuurlijk ook uitnodigen om kennis te komen maken met de GSG Leo Vroman. Als je bij ons binnenkomt, merk je meteen dat wij een beetje anders zijn dan andere scholen. Onze lesruimtes zien er alleen al anders uit! En natuurlijk hopen we dat je je al een beetje kunt voorstellen hoe je bij ons door de gebouwen loopt.

Klik hier voor de video met informatie over de GSG Leo Vroman

leerlingen voor de school

Kennismaken met de GSG

Er zijn verschillende manieren waarop je onze school kunt ontdekken. Dit jaar zijn veel voorlichtingsmomenten op een andere manier, vaak digitaal, ingevuld. Gelukkig zijn er wel een aantal momenten geweest waarop wij leerlingen uit groep 7 en 8op school konden ontvangen.

Hieronder kun je bekijken hoe je kunt kennismaken met de GSG en welke voorlichtingsmomenten er nog op de planning staan. 

Livestream

Normaal gesproken organiseren we in november twee voorlichtingsavonden. Kinderen uit groep 7 en 8 en ouders komen dan naar onze school en ervaren tijdens minilesjes hoe onze lessen eruit zien. Dit jaar konden deze avonden vanwege de maatregelen helaas niet doorgaan, maar hebben we twee livestreams georganiseerd.

In de livestream bespreken leerlingen en medewerkers allerlei onderwerpen die te maken hebben met onze school. Hoe ziet het brugklasjaar eruit? Welke vakken krijg je op de GSG? Wat houdt de sportklas in? En wat doe je eigenlijk als je in A+ zit? Welke activiteiten zijn er op deze school? Al deze vragen en meer worden in de livestream beantwoord en aangevuld met foto’s en filmpjes.

Je kunt de livestream bekijken via de knop onderaan deze pagina.

Online Open Huis: 360º Virtuele tour en vragenuurtjes 

Elk jaar organiseren we in januari het Open Huis. We zetten dan de deuren van onze drie gebouwen open en iedereen die het leuk vindt kan dan bij ons binnenkijken. Helaas kon het Open Huis dit jaar vanwege Corona niet op deze bekende manier plaatsvinden.

Daarom hebben wij een 360º Virtuele tour gemaakt van onze drie gebouwen. Je kunt hierin virtueel door onze school lopen en onze school ontdekken. De tour staat vol met filmpjes van onze leerlingen en docenten, maar ook met afbeeldingen met handige informatie. Zo is het toch een soort Open Huis, maar dan online!

Je kunt de 360º Virtuele tour via de home page bekijken.

Naast de virtuele tour hebben wij op 22 en 26 januari twee vragenuurtjes georganiseerd. Tijdens deze vragenuurtjes hebben wij ontzettend leuke en informatieve gesprekken gehad met groep 7 en 8 leerlingen en ouders. Aangezien dit zo’n succes was organiseren wij nog meer momenten waarop je contact kunt maken met onze brugklasleerlingen. Zie hiervoor het stukje ‘chatten met brugklasleerlingen’.

 

 

Chatmomenten met onze leerlingen

Zit jij in groep 7 of groep 8 en wil jij graag leerlingen van onze school spreken? Dan kan dat! Op
16 t/m 18 februari en op 2 t/m 4 maart organiseren wij van 15.30-16.30 chatmomenten waarop je
al jouw vragen kunt stellen aan leerlingen. De chat staat op de genoemde momenten rechtsonder in je scherm op de website. 
Het is niet nodig om je hiervoor aan te melden. Spreken wij je dan?

 

Workshops

Op 12 en 18 november en 20 januari hebben wij workshopmiddagen voor groep 7 en 8 leerlingen georganiseerd. Bij de workshops van 12 en 18 november hebben wij veel leerlingen ontmoet en
kunnen spreken, dit vonden wij ontzettend leuk! De workshop van 20 januari kon
i.v.m. de maatregelen helaas niet doorgaan. 

Proeflessen sportklas

De afgelopen weken hebben wij een aantal keer geprobeerd om proeflessen te organiseren waarbij je kunt zien hoe leuk onze sportklas is. Door de Corona maatregelen, protocollen en weersomstandigheden konden deze proeflessen helaas niet doorgaan. De proefles van woensdag 3 maart is ook geannuleerd. 

Wil je meer weten over de sportklas? Dan kun je altijd bellen of mailen naar dhr. Mol (mol@gsgleovroman.nl).  

Meelopen

Je kunt ook een keer een dagdeel meelopen met onze huidige brugklasleerlingen. Dan zie je pas echt hoe een schooldag op de GSG eruit ziet! Meer informatie of aanmelden kan via meelopen@gsgleovroman.nl

De lessen vinden nu online plaats waardoor er niet op school meegelopen kan worden. Je kunt je natuurlijk nog wel opgeven en zodra het weer mag hopen we jou te kunnen ontvangen.

Rondleiding

Om ervoor te zorgen dat groep 8 leerlingen en ouders toch nog even in het echt de sfeer van ons gebouw kunnen proeven kun je een rondleidingkrijgen van één van onze medewerkers. Uiteraard houden wij ons bij deze rondleiding aan de dan geldende richtlijnen. Meer informatie of aanmelden kan via sci@gsgleovroman.nl.  

Kiezen voor de GSG Leo Vroman

Als je op een gegeven moment weet wat je definitieve schooladvies is en je weet voor welke school je gaat kiezen, mag je je gaan aanmelden. Je kunt je bij ons aanmelden bij de volgende adviezen:

• VMBO-t (MAVO)
• VMBO-t/HAVO
• HAVO
• HAVO/VWO
• VWO
Voor de aanmelding hebben we een aanmeldingsformulier nodig. Dit formulier kun je vinden op je basisschool, maar je kunt hem ook hier vinden. Je ouders moeten het formulier dan alleen even uitprinten en invullen. Sluitingsdatum voor aanmelding is hier in de regio vastgesteld op 15 maart 2021.

Per post kan dit naar het volgende adres: Willem de Zwijgersingel 5, 2805 BP Gouda. Via de e-mail kan het formulier dit naar e-mailadres worden gestuurd: administratie@gsgleovroman.nl

FAQ

Wat zijn domeinen?
Wordt er hulp bij plannen en studeren aangeboden?
Hoe werken de studiewijzers en Magister?
Welke vakken heb je in de brugklas?
Is de sportklas voor alle niveaus?
Welke begeleiding is er voor leerlingen met dyslexie/dyscalculie?
Hoe zit het met uitgestelde studiekeuze?

Andere vragen?
Stel ze gerust!