Welkom bij de GSG Leo Vroman

Als je in groep 7 of 8 zit, ga je je langzamerhand voorbereiden op de overstap naar de middelbare school. Voor veel kinderen een spannende stap, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Het aanbod aan middelbare scholen in Gouda en omgeving is groot, dus er valt genoeg te kiezen!

Aan de hand van je voorlopige advies in groep 7 kun je je beter gaan oriënteren. Je kunt dan bedenken welke scholen je weleens van binnen wilt zien. Bijna alle middelbare scholen organiseren informatiemomenten en je hebt dus verschillende mogelijkheden om kennis te maken.

Wij willen je natuurlijk ook uitnodigen om kennis te komen maken met de GSG Leo Vroman. Als je bij ons binnenkomt, merk je meteen dat wij een beetje anders zijn dan andere scholen. Onze lesruimtes zien er alleen al anders uit! En natuurlijk hopen we dat je je al een beetje kunt voorstellen hoe je bij ons door de gebouwen loopt.

Klik hier voor de video met informatie over de GSG Leo Vroman

leerlingen voor de school

Kennismaken met de GSG

Zit jij in groep 7 of 8? En wil jij meer weten over de GSG Leo Vroman? Bekijk dan op welke manieren je onze school kunt ontdekken. Hieronder kun je een overzicht van onze voorlichtingsmomenten vinden.

Open Huis
Helaas kan het Open Huis van 28 januari i.v.m. de COVID-maatregelen niet plaatsvinden. Dit vinden wij natuurlijk erg jammer, maar we laten onze school graag op een andere manier zien!

360° virtuele tour van de GSG Leo Vroman
In deze tour maak je kennis met de verschillende ruimtes van onze gebouwen. Neem een kijkje in de domeinen, in het muzieklokaal, het atelier, lab en ontdek nog veel meer! Je kunt de tour
hier bekijken.

Hoe wordt er bij ons lesgegeven? 
Op onze school zitten de leerlingen niet de hele dag in een lokaal te luisteren naar een docent. In deze video wordt uitgelegd hoe het er bij ons aan toegaat!

Vragen n.a.v. de 360° tour of het filmpje
Het is goed mogelijk dat je toch nog een vraag hebt over onze school. Laat je vraag achter middels dit formulier. Het antwoord ontvang je uiterlijk 15 februari! Houd onze website in de gaten. 

Sportstroom 
Maak kennis met onze sportstroom door geheel vrijblijvend een les sport en bewegen te volgen op woensdagmiddag februari en/of woensdagmiddag 9 februari. We starten om 14.00 uur en zijn rond 15.15 uur klaar. De les vindt plaats in de Leo Vromanzaal aan de Groen van Prinsterersingel 48b in Gouda. Kies je voor 2 februari? Dan kun je deze les koppelen aan een VIP tour op het brugklasgebouw! Aanmelden kan via dit formulier. 

VIP tour door het brugklasgebouw
Na schooltijd staan wij voor jullie klaar! In kleine groepjes laten wij jullie de school zien, daarom willen we jullie vragen om met één ouder per kind te komen. Wij doen dit op de volgende momenten vanaf 15.00: 27 januari, 1 februari en 2 februari*. Aanmelden kan via dit formulier. Zien we je dan?

De VIP tour van woensdag 2 februari is vol. Op dinsdag 1 februari zijn er nog wel plekken beschikbaar. Komt dat niet uit? Mail dan naar administratie@gsgleovroman.nl

 

Meelopen
Wil jij weten hoe een schooldag op de GSG Leo Vroman eraan toegaat? Dat kan! Je kunt een dagdeel meelopen met onze brugklassen. Op deze middag of ochtend word je gekoppeld aan één van onze brugklasleerlingen. Hij of zij leidt je door onze school en kan jou van alles vertellen over de brugklas. 


Proeflessen op de basisschool
Lijkt het jou leuk als wij bij jou op de basisschool langskomen? Vertel dan aan jouw juf of meester dat dit mogelijk is! Onze docenten staan te springen om jou van alles over onze school te vertellen en je alvast wat te leren over hun vak. Misschien leer je wel wat Duitse woorden (Guten Tag!), laat je je hersenen kraken bij een lesje wiskunde of durf je een mooie radslag te maken bij een les LO (gym). 

Proeflessen op het brugklasgebouw
Het is natuurlijk ook mogelijk om met jouw groep 8 klas en juf of meester bij ons op school mee te draaien. Jullie volgen lesjes van onze enthousiaste docenten en krijgen een inkijkje in onze brugklaslocatie. Lijkt jou dit leuk? Geef dit dan door aan jouw juf of meester.

Meer weten?
Wil je meer weten over onze school? Bekijk dan onze livestream of de 360 virtuele tour (zie homepage). Ook kun je ons voor actuele nieuwtjes volgen op Facebook, Instagram (@degsgleovroman), en TikTok (gsgleovroman). 

 

* De manier waarop de voorlichtingsmomenten worden ingevuld zijn onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen omtrent COVID-19. Houd onze website/sociale media in de gaten voor eventuele wijzigingen. 

Kiezen voor de GSG Leo Vroman

U kunt uw kind (voor)aanmelden. Op deze manier kunnen wij een nog betere inschatting maken van het aantal inschrijvingen, kunnen er tijdig onderwijsinhoudelijke keuzes gemaakt worden en is er uiteindelijk een evenwichtige klassenindeling. De vervroeging van aanmelding heeft geen gevolgen voor het groep 8 advies dat medio februari wordt gegeven. Wij gaan pas over tot een indeling n.a.v. het definitieve advies. Vanaf dat moment kunnen wij maatwerk bieden voor uw zoon en/of dochter.

Je kunt je bij ons aanmelden bij de volgende adviezen:

• VMBO-t (MAVO)
• VMBO-t/HAVO
• HAVO
• HAVO/VWO
• VWO

Voor de aanmelding hebben we een aanmeldingsformulier nodig. Dit formulier kan digitaal worden ingevuld via onderstaande gele button of kunt u downloaden en printen via onderstaande blauwe button. Het geprinte formulier kunt u per post sturen naar het volgende adres: Willem de Zwijgersingel 5, 2805 BP Gouda. Ook kunt u deze via de e-mail sturen naar: administratie@gsgleovroman.nl.

 

Sluitingsdatum voor aanmelding is hier in de regio vastgesteld op 15 maart 2022.

 

FAQ

Wat zijn domeinen?
Wordt er hulp bij plannen en studeren aangeboden?
Hoe werken de studiewijzers en Magister?
Welke vakken heb je in de brugklas?
Is de sportklas voor alle niveaus?
Welke begeleiding is er voor leerlingen met dyslexie/dyscalculie?
Hoe zit het met uitgestelde studiekeuze?

Andere vragen?
Stel ze gerust!