Welkom bij de GSG Leo Vroman

Als je in groep 7 of 8 zit, ga je je langzamerhand voorbereiden op de overstap naar de middelbare school. Voor veel kinderen een spannende stap, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Het aanbod aan middelbare scholen in Gouda en omgeving is groot, dus er valt genoeg te kiezen!

Aan de hand van je voorlopige advies in groep 7 kun je je beter gaan oriënteren. Je kunt dan bedenken welke scholen je weleens van binnen wilt zien. Bijna alle middelbare scholen organiseren informatiemomenten en je hebt dus verschillende mogelijkheden om kennis te maken.

Wij willen je natuurlijk ook uitnodigen om kennis te komen maken met de GSG Leo Vroman. Als je bij ons binnenkomt, merk je meteen dat wij een beetje anders zijn dan andere scholen. Onze lesruimtes zien er alleen al anders uit! En natuurlijk hopen we dat je je al een beetje kunt voorstellen hoe je bij ons door de gebouwen loopt.

Klik hier voor de video met informatie over de GSG Leo Vroman

leerlingen voor de school

Kennismaken met de GSG

Zit jij in groep 7 of 8? En wil jij meer weten over de GSG Leo Vroman? Bekijk dan op welke manieren je onze school kunt ontdekken. Hieronder kun je een overzicht van onze voorlichtingsmomenten vinden.

Voorlichtingsavonden 

Op deze avonden kunnen jij en je ouders kennismaken met onze school. Onze leerlingen ontvangen jullie bij binnenkomst en zullen jullie deze avond begeleiden. Natuurlijk ontmoet je ook een aantal van onze docenten tijdens de minilesjes die je zult volgen. In deze lesjes kom je erachter hoe de lessen op onze school eruitzien en maak je alvast kennis met onze vakken. Niet alleen jij, maar ook je ouders volgen op deze avond lesjes. Wij leggen namelijk in lesvorm uit hoe wij als school werken. Ook geven we hen wat algemene informatie. Het lijkt ons heel leuk om je op deze avonden te zien. Zien we je dan?

Wanneer:      9 en 10 november 2021
Tijd:              19.30 – 21.30 
Locatie:        Willem de Zwijgersingel 5, 2805 BP Gouda (havo/atheneum locatie)

De manier waarop de voorlichtingsavonden worden ingevuld is afhankelijk van de dan geldende maatregelen omtrent COVID-19.  Wij willen graag aan jullie vragen om hier jullie gegevens achter te laten. Zo kunnen wij jullie op de hoogte stellen van eventuele wijzigingen.

Open Huis

Eind januari zetten wij de deuren van onze gebouwen open! Iedereen die het leuk vindt om een keertje bij ons binnen te kijken is dan van harte welkom. Je kunt op je gemak door de gebouwen lopen, kunt je laten informeren over ons onderwijs en kunt meedoen aan één van de vele activiteiten die we die avond organiseren. Tot dan! 

Wanneer:     28 januari 2022
Tijd:             17.00 – 21.00
Locaties:      Willem de Zwijgersingel 5, 2805 BP Gouda (havo/atheneum locatie)
                    Burgemeester Martenssingel 72, 2806 CW Gouda (Brugklas)

Workshopavontuur

Ga je met ons mee op workshopavontuur? Geef je dan snel op en ervaar hoe wij hier op school werken. Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de invulling van deze leuke middag. 

Wanneer: 15 december 2021
Tijd: 14.00-15.30
Locatie: Burgemeester Martenssingel 72, 2806 CW Gouda
  (Brugklas)
Inschrijven: Je kunt je via deze link inschrijven.

 

Meelopen

Wil jij weten hoe een schooldag op de GSG Leo Vroman eraan toegaat? Dat kan! Je kunt op maandag, woensdag en vrijdag een dagdeel meelopen met onze brugklassen. Op deze middag of ochtend word je gekoppeld aan één van onze brugklasleerlingen. Hij of zij leidt je door onze school en kan jou van alles vertellen over de brugklas. 

Lijkt jou dit leuk? Meld je dan hier aan! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.  

Proeflessen op de basisschool

Lijkt het jou leuk als wij bij jou op de basisschool langskomen? Vertel dan aan jouw juf of meester dat dit mogelijk is! Onze docenten staan te springen om jou van alles over onze school te vertellen en je alvast wat te leren over hun vak. Misschien leer je wel wat Duitse woorden (Guten Tag!), laat je je hersenen kraken bij een lesje wiskunde of durf je een mooie radslag te maken bij een les LO (gym). 

Proeflessen op het brugklasgebouw

Het is natuurlijk ook mogelijk om met jouw groep 8 klas en juf of meester bij ons op school mee te draaien. Jullie volgen lesjes van onze enthousiaste docenten en krijgen een inkijkje in onze brugklaslocatie. Lijkt jou dit leuk? Geef dit dan door aan jouw juf of meester.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze school? Bekijk dan onze livestream of de 360 virtuele tour (zie homepage). Ook kun je ons voor actuele nieuwtjes volgen op Facebook, Instagram (@degsgleovroman), en TikTok (gsgleovroman). 

 

* De manier waarop de voorlichtingsmomenten worden ingevuld zijn onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen omtrent COVID-19. Houd onze website/sociale media in de gaten voor eventuele wijzigingen. 

Kiezen voor de GSG Leo Vroman

Als je op een gegeven moment weet wat je definitieve schooladvies is en je weet voor welke school je gaat kiezen, mag je je gaan aanmelden. Je kunt je bij ons aanmelden bij de volgende adviezen:

• VMBO-t (MAVO)
• VMBO-t/HAVO
• HAVO
• HAVO/VWO
• VWO
Voor de aanmelding hebben we een aanmeldingsformulier nodig. Dit formulier kun je vinden op je basisschool, maar je kunt hem ook hier vinden. Je ouders moeten het formulier dan alleen even uitprinten en invullen. Sluitingsdatum voor aanmelding is hier in de regio vastgesteld op 15 maart 2021.

Per post kan dit naar het volgende adres: Willem de Zwijgersingel 5, 2805 BP Gouda. Via de e-mail kan het formulier dit naar e-mailadres worden gestuurd: administratie@gsgleovroman.nl

FAQ

Wat zijn domeinen?
Wordt er hulp bij plannen en studeren aangeboden?
Hoe werken de studiewijzers en Magister?
Welke vakken heb je in de brugklas?
Is de sportklas voor alle niveaus?
Welke begeleiding is er voor leerlingen met dyslexie/dyscalculie?
Hoe zit het met uitgestelde studiekeuze?

Andere vragen?
Stel ze gerust!