GSG NIEUWS

GGD-monitor gezondheid klas 2 en 4

Hoe gaat het met de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van jongeren? Zijn ze gelukkig? Hebben ze stress? Drinken ze weleens alcohol en doen ze aan sport? En is dit veranderd in de tijd? Dit zijn een paar onderwerpen die worden onderzocht door de GGD’en en het RIVM met de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023. Het onderzoek wordt afgenomen op de meeste scholen voor het voortgezet onderwijs in onze regio. 

Waarom doen we dit onderzoek?

Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de gezondheidssituatie van jongeren. Alle GGD’en in Nederland voeren de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023 op dezelfde manier en in dezelfde periode uit. Het onderzoek wordt eens in de vier jaar tijd uitgevoerd. Op deze manier kunnen we kijken naar ontwikkelingen in de tijd.

Hoe verloopt het onderzoek? Het onderzoek vindt plaats in de periode half september tot eind november 2023.

Tijdens een lesuur op school vullen leerlingen uit klas 2 en 4 een online vragenlijst in. Een docent begeleidt de afname van het onderzoek. De vragenlijst heeft verschillende onderwerpen zoals gezondheid, welzijn, leefstijl, vrije tijd en school. Leerlingen die meer willen weten over hun gezondheid of vragen hebben, worden op het eind van de vragenlijst gewezen naar websites met goede en betrouwbare informatie.

Wat doen we met de resultaten?

De resultaten van dit vragenlijst onderzoek zijn in de loop van 2024 beschikbaar. Deze resultaten gegen een overzicht van de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van jongeren. Scholen krijgen de resultaten van het onderzoek alleen op groepsniveau. Omdat alle GGD’en dit onderzoek op dezelfde manier uitvoeren, zijn er in 2024 resultaten op landelijk, regionaal en gemeenteniveau. Dit maakt het mogelijk om resultaten te vergelijken. Met de resultaten wordt landelijk en lokaal beleid ontwikkeld om de gezondheid en leefstijl van jongeren te bevorderen. Op https://eengezonderhollandsmidden.nl/dashboard/leeftijdsgroepen/jongeren worden de resultaten van de Gezondheidsmonitor Jeugd gepubliceerd. Daar zijn nu de resultaten van de vorige monitor te vinden.

Deelname aan het onderzoek

Zowel ouders/verzorgers als leerlingen uit klas 2 en 4 krijgen een paar weken voor het onderzoek meer informatie. Deelname is vrijwillig en de antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld en verwerkt.

Is privacy bij deelname gewaarborgd?

Bij het onderzoek is de privacy van de leerlingen gewaarborgd. Zij vullen de vragenlijst in via een algemene link. Deze link is uniek voor elke school, zodat we weten op welke school de vragenlijst is ingevuld. In de vragenlijst wordt niet gevraagd naar naam of adres. De GGD vraagt wél de (viercijferige) postcode, omdat de GGD de gegevens op wijk-gemeenteniveau wil onderzoeken.

De GGD voldoet voor dit onderzoek aan de AVG wet- en regelgeving. In dit onderzoek zijn voldoende maatregelen genomen om gegevens te beveiligen tegen verlies en tegen enige vorm van onrechtmatigheid. Bijvoorbeeld door het gebruik van een beveiligde website waar de leerlingen de vragenlijst invullen.

Samenwerking Trimbos-instituut

Alle GGD’en werken dit jaar samen met het Trimbos-instituut dat in dezelfde tijd landelijk en internationaal onderzoek doet. De vragenlijsten van het Trimbos-instituut gaan over dezelfde onderwerpen als die van de GGD, maar er zijn meer vragen over het mogelijk gebruik van alcohol, tabak, cannabis en andere middelen. Per klas kunnen één of twee leerlingen op basis van toeval deze vragenlijst krijgen in plaats van de GGD vragenlijst.

Meer informatie?

Meer informatie over de Gezondheidsmonitors vindt u op www.monitorgezondheid.nl. Heeft u nog andere vragen over de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023? Dan kunt u kijken op de website van de GGD Hollands Midden via www.ggdhm.nl/gezondheidsmonitor-jeugd. Of u kunt contact opnemen met Anouk van de Laar. Dit kan via onderzoek@ggdhm.nl of het algemene GGD-nummer 088-3083000.  

Rapid schaaktoernooi

De eerste twee rondes van het toernooi zijn gespeeld. De leerlingen hebben op dinsdag middag twee partijen gespeeld. Op de klok staat dit toernooi 15 minuten. Faas staat boven aan de lijst met 2 punten. Gevolgd door Boudewijn en Anouar die samen 1 punt hebben, de rest heeft nog geen punten verzameld. Er zijn nog genoeg rondes te gaan alles ligt nog open! 

 

Dag twee was een spannende dag! De partij tussen Bouwdewijn en Rick eindigde in een remise. Dit was een tactische remise van beide. De partij lag nog open en de jongens hadden allebei nog kansen genoeg. Mees was sterk geopend in de eerste 8 zetten maar moest daar na zijn meerdere erkennen in Bouwdewijn. Tegen Faas was Mees kansloos. Niet gek ook er wordt door Faas op een hoger niveau gespeeld. Dit maakte dat de partij tussen Faas en Anouar erg spannend werd! Allebei sterke spelers.  Uit de eindfase van de partij tussen Faas en Anouar  

Wit staat schaak, is er nog een uitweg voor zwart? 

Morgen ronde drie! 

 

Bezoek onze banenmarkt!

Voor het schooljaar 2023-2024 zijn we op zoek naar onderwijsassistenten en docenten van de volgende vakken: Duits, Engels, Nederlands, drama, economie, geschiedenis, ICT, LO en wiskunde. Daarom organiseren we op woensdag 22 februari onze banenmarkt! Heb jij nog geen lesbevoegdheid, maar ben je wel nieuwsgierig naar de overstap naar het onderwijs? Ook dan ben je van harte welkom! Wij kunnen je informeren over de mogelijkheden van een zij-instroomtraject.

Op deze informele middag kun je onder het genot van een hapje en een drankje de sfeer proeven, voorzien wij je van informatie over onze school en maak je kennis met onze enthousiaste docenten, leerlingen, onderwijsassistenten, personeelsleden van HR en ons managementteam.

Ben je benieuwd hoe het is om te werken bij De GSG Leo Vroman? Kom dan langs! Aanmelden kan via dit formulier.

Woensdag 22 februari 2023
16.00-19.00 uur
Willem de Zwijgersingel 5, 2805 BP Gouda 

Open Huis

Begin februari zetten wij de deuren van onze drie gebouwen open! Iedereen die het leuk vindt om een keertje bij ons binnen te kijken is dan van harte welkom. Je kunt op je gemak door de gebouwen lopen, kunt je laten informeren over ons onderwijs en kunt meedoen aan één van de vele activiteiten die we die avond organiseren. Tot dan!

Wanneer: 2 februari 2024
Tijd: 17.00-21.00 uur

Havo/atheneum locatie: Willem de Zwijgersingel 5, 2805 BP Gouda
Brugklas locatie: Burgemeester Martenssingel 72, 2806 CW Gouda
Mavo locatie: Burgemeester Martenssingel 15, 2806 CL Gouda 

Inzamelingsactie plastic statiegeldflesjes

Havo/vwo locatie
Op de havo/vwo locatie kunnen er nu plastic statiegeldflesjes worden ingezameld! Misschien is het jullie al opgevallen, er staan twee containers met een mooie oranje deksel in het atrium van de WdZ. Deze zijn bestemd voor lege plastic statiegeldflesjes! Gooi dus vanaf nu je flesjes niet bij het restafval, maar netjes in de daarvoor bestemde bakken.

Zodra de de containers vol zijn levert de school de flesjes in en ontvangt hiervoor het statiegeld terug. Als we voldoende geld hebben ingezameld, verrassen we jullie met iets lekkers.

Het is natuurlijk de bedoeling dat jullie de flesjes het hele jaar door in de containers stoppen. Van de opbrengst willen we graag iets leuks voor de school aanschaffen. Schrijf je idee(ën) op een briefje en stop dit in de ideeënbus die bij de receptie van de WdZ staat. Echt doen hoor!

Mavo locatie
De inzamelingsactie is op de mavolocatie al in volle gang. Daar wordt gespaard voor een tafelvoetbaltafel. Jullie zijn goed op weg, ga zo door!

Brugklas locatie
Op de brugklas locatie gaat de inzamelingsactie na de kerstvakantie van start, hier ontvangen de leerlingen binnenkort bericht over. 

 

Winnaars fotowedstrijd Indebuurt Gouda

In de startweek zijn de leerlingen van 3 havo met hun camera op pad gegaan in Gouda om een mooie en interessante fotoreportage te maken met thema diversiteit. Hier zijn de leerlingen heel goed in geslaagd, aldus de fotografen van Indebuurt Gouda. Zij waren enorm onder de indruk! 

Na veel wikken en wegen is de fotoreportage van Liam, Shelley, Yelei en Anaïs bekroond tot de beste fotoreportage. Het maken van de fotoreportage was inspirerend, gezellig en zorgde ook voor een leuke kennismaking met elkaar! 

Er is een artikel over deze fotoreportage geplaatst op Indebuurt Gouda, dit artikel kunnen jullie hier lezen.

Bekijk de foto’s van Liam, Shelley, Yelei en Anaïs hieronder! 

 

Lezing voor ouders - Tis hier geen hotel

Is bij jou ook altijd de ijskast leeg? Heb je een zuchtend en oogrollend kind op de bank zitten? Wordt het huiswerk al gamend gemaakt? En is het enige dat uit de mond van je kind komt: ‘Ja, zo’  en dat er dan niks gebeurt? Dan heb je dus een puber in huis. Niet alleen verandert jouw kind van een lekker naar vers gras ruikend wezentje in een vuurspuwende draak met hoodie aan, maar ook jouw rol als ouder. En hoe houd je het dan een beetje leuk thuis? In deze informatieve en interactieve lezing word je geholpen om je puber beter te leren kennen en begrijpen.

Martine de Vente en Saskia Smith zijn oprichters van het succesvolle www.tishiergeenhotel.nl en leiden je in deze lezing langs de hoogte- en dieptepunten van het puberouderschap. Ze gaan niet vertellen hoe ouders moeten opvoeden (ze doen zelf ook maar wat), maar laten zien hoe je je puber én jezelf zonder al te veel kleerscheuren en met een beetje gezond verstand en veel humor door die puberteit loodst. De lezing is zowel informatief als interactief, ze spelen een Ken je puber-quiz en gaan met deelnemers in gesprek over opvoedvraagstukken. Let op: dit is een lezing en geen theatervoorstelling.

De Tis hier geen hotel-lezing is op woensdag 19 oktober 2022 om 20.00 uurWillem de Zwijgersingel 5 te Gouda. Aanmelden kan via: ouderraad@gsgleovroman.nl. 

Het communicatielokaal is geopend!


Op donderdag 29 september tijdens de grote pauze is aan de locatie Willem de Zwijgerlaan de ruimte ‘achter de schuifdeuren’ officieel omgedoopt tot ‘communicatielokaal’. De taaldocenten willen de mondelinge taalvaardigheid een belangrijker plek geven. We hebben daarvoor nu een prachtig ruim en licht lokaal tot onze beschikking, met passend meubilair in een opstelling waarbij zeer uiteenlopende werkvormen mogelijk zijn (tweegesprekken, kringgesprekken, binnenring-buitenringgesprekken, vergaderingen en niet te vergeten: debatten).

Er werd bij deze gelegenheid een lintje geknipt door de voorzitters van de vakgroepen moderne vreemde talen, er was iemand van het Nationaal Debat Instituut (‘nog nooit een  lokaal in deze vorm gezien’) die een aardig proefdebatje organiseerde en er  waren kleine hapjes.

Bij deze gelegenheid konden leerlingen zich aanmelden voor de debatgroep (dit jaar op maandag na het 7e uur, begeleid door ALK en AKB), in februari willen we weer meedoen met het Goudse scholierendebat in het Huis van de Stad.

Kortom, de GSG heeft er een ‘unique selling point’ bij!

                    

Informatie voorlichtingsavonden 2021

Op dinsdag 9 en woensdag 10 november 2021 vinden onze voorlichtingsavonden plaats. Wij zijn blij te kunnen mededelen dat dat deze avonden kunnen doorgaan. Wel hebben wij een aantal verzoeken zodat de avonden binnen de huidige richtlijnen kunnen plaatsvinden.

Wij zouden het op prijs stellen als u met één ouder/verzorger de voorlichtingsavond bezoekt. Op deze manier zorgen we er samen voor dat we de richtlijnen  kunnen opvolgen. Eind januari organiseren wij een Open Huis waarbij wij hopen u beiden te kunnen ontvangen.

Het programma start om 19.40 uur, maar vanaf 19.15 uur gaan de deuren open. Bij de deur zullen wij mondkapjes uitdelen aan eenieder die deze wil dragen, het is niet verplicht. Na binnenkomst zal uw kind door onze leerlingbegeleiders mee worden genomen naar de minilesjes. Voor u is er koffie of thee, daarna kunt u plaatsnemen in het atrium waar het programma zal beginnen.

Hiernaast vragen wij u vriendelijk zo veel mogelijk de 1,5 meter afstand in acht te nemen. Om voldoende ruimte te creëren in het atrium is er dit jaar geen mogelijkheid om uw jas op te hangen bij de garderobe.

Wij hopen op uw medewerking en zien u graag aanstaande dinsdag of woensdag!

Wanneer:      9 en 10 november 2021
Tijd:              19.30 – 21.30 
Locatie:        Willem de Zwijgersingel 5, 2805 BP Gouda (havo/atheneum locatie)

Bezoek van Özcan Akyol!

Schrijver, columnist en presentator Özcan Akyol was op de Vromandag van 6 oktober 2021 bij ons op school! Hij vertelde 4 havo en 4 atheneum onder andere over zijn jeugd, hoe hij schrijver is geworden en over zijn werk. Het was een zeer inspirerend verhaal. 

CJG-cursus voor ouders: omgaan met pubers

CJG Gouda organiseert een cursus Omgaan met pubers in het Nelson Mandela Centrum voor ouders met een puber tussen de 11 en 16 jaar. 

De puberteit is een periode van grote veranderingen, voor pubers en hun ouders. Pubers ontwikkelen zich naar zelfstandigheid, krijgen een eigen mening en nemen niet meer alles van hun ouders aan.

Als ouders heb je misschien vragen als: Mag mijn kind zich kleden zoals hij/zij wil? Wat doe ik als mijn kind al jong gaat roken of drinken? Hoe houd ik contact met mijn puber? Is jouw kind een puber, dan is deze cursus iets voor jou!

De onderwerpen die aan bod komen zijn:
– Veranderingen in de puberteit en ontwikkeling van het puberbrein
– Positieve aandacht en manieren van opvoeden
– Ruzie voorkomen: luisteren naar je puber en praten met je puber
– Ruzie oplossen: overleggen met je puber
– Grenzen stellen en straffen

Omgaan met je puber is een praktische cursus waarin wordt gesproken over alledaagse opvoedingssituaties. Er is veel tijd om met andere ouders te praten en ervaringen uit te wisselen. Respect voor verschillende manieren van opvoeden is het uitgangspunt.

De cursus bestaat uit 5 wekelijkse bijeenkomsten en start op woensdag 27 oktober 2021 van 20.00-22.00 in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 in Gouda. Kosten zijn €25,00  p.p. (ouderparen krijgen 10% korting).

Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl of klik op deze link

Tim Senders komt naar de GSG!

Op donderdag 15 juli 2021 sluiten we het schooljaar af met een door de ouderraad aangeboden voorstelling die onze leerlingen samen met hun mentor via het digibord gaan bekijken.

Tim Senders komt namelijk naar onze school en zal vertellen hoe je met je passie al je dromen kunt laten uitkomen.

Tim Senders is een veelzijdige presentator en programmamaker. Hij is onder andere bekend van zijn NPO programma’s: Streetlab, Betreden Op Eigen Risico, Willem Wever en Op avontuur met de Opa van Tim. Sinds 2021 presenteert Tim ook het programma: How Do They Do It? voor Discovery.

Tijdens de voorstelling is er ook de mogelijkheid om via een chatfunctie vragen te stellen aan Tim. Tim ziet deze live binnenkomen en kan hierop reageren. Dus als je altijd al iets hebt willen weten over Tim, dan is dit je kans! Een aantal klassen is ingeloot om live aanwezig te zijn bij de voorstelling en kan direct vragen stellen aan Tim. Welke klassen dit zijn, blijft nog even een verrassing.

Wil je alvast meer zien van Tim? Klik dan hier.

Boeken inleveren en bestellen

Het einde van het schooljaar nadert. Dit betekent dat de schoolboeken weer moeten worden ingeleverd en dat de boeken voor het volgende schooljaar moeten worden besteld. Hieronder staat meer informatie over het inleveren en bestellen van de boeken.

Inleveren boeken schooljaar 2020-2021

Op maandag 12 juli leveren bijna alle klassen hun schoolboeken in. Op dinsdag 13 juli 2021 leveren de (voor)examenklassen hun schoolboeken in. Klik hier voor instructies van VanDijk voor het inleveren van de boeken.

Bekijk hieronder het inleverschema.

Boeken bestellen schooljaar 2021-2022

De schoolboeken voor het schooljaar 2021-2022 kunnen worden besteld via www.vandijk.nl. Om ervoor te zorgen dat de boeken op tijd worden geleverd is het belangrijk dat deze voor de zomervakantie worden besteld. Klik hier voor een instructievideo over het bestellen van de schoolboeken.

Domeinen voordeel in coronatijd

De GSG Leo Vroman staat op www.ad.nl! Een mooi artikel over onze lessen in coronatijd. Klik hier om naar het artikel op ad.nl te gaan.

Nienke, Nora, Dina en Féline winnen
de Wiskunde Alympiade

Vorige week hebben we vier van onze leerlingen in het zonnetje kunnen zetten. Nienke, Nora, Dina en Féline hebben namelijk met hun werkstuk de Wiskunde Alympiade gewonnen. Wij zijn enorm trots op deze vier dames uit 6 atheneum!

Het AD heeft een mooi artikel geschreven over de prestatie van Dina, Féline, Nora en Nieke. Klik hier om het artikel te lezen.

 

Talent bij Biologie Olympiade

Tijdens de thuisperiode hebben alle leerlingen van 3 atheneum en een aantal leerlingen van 3 havo meegedaan aan de digitale versie van de Biologie Olympiade. Als de biologiedocente van deze leerlingen kan ik met trots vermelden dat zeven leerlingen uit 3 atheneum zo’n hoge score hebben gehaald dat zij in de top-10 van Nederland staan. Zij hebben hiervoor een oorkonde gekregen. Twee leerlingen (Jochem en Luuk uit 3A+) hebben zelfs de tweede ronde gehaald!


Op 1 april vond deze tweede ronde digitaal plaats. ’s Ochtends was er een uitdagend practicum waar onderzoek werd gedaan naar de prikkracht van brandnetels. In de middag vond de toetsronde plaats. Ondanks dat Jochem en Luuk niet door zijn naar de finale ben ik erg trots dat zij de uitdaging van de tweede ronde zijn aangegaan!

– Mevrouw Porte, biologiedocente

De GSG Valentijnsrap

Valentijnsdag is natuurlijk de dag van de liefde. Het leek ons daarom een mooi moment om jullie, onze leerlingen, een hart onder de riem te steken. Een leerling en twee docenten – meneer van der Heiden en meneer Zaalberg – hebben dus een speciale Valentijnsrap voor jullie gemaakt.

Bekijk de rap hieronder en laat vooral via ons Instagram-/Facebook-/YouTube-account weten wat je ervan vindt.

The Masked Singer GSG Leo Vroman

Coming soon: The Masked Singer GSG Leo Vroman! Welke bekende GSG’ers (medewerkers) gaan er schuil achter het masker? Herken jij hun stemmen?

 

Vanaf maandag 22 februari verschijnen er elke week twee gemaskerde zangers op ons YouTube, Facebook en Instagram account. Raad jij wie er achter het masker zit? Dan maak je kans op een prijsje!

 

Houd onze social media accounts dus goed in de gaten!

Online open huis: 360° Virtuele tour en vragenuurtjes!

Elk jaar organiseren we in januari het Open Huis. Normaal gesproken zetten wij dan de deuren van onze drie gebouwen open en kan iedereen die het leuk vindt bij ons binnenkijken. Helaas kan het Open Huis dit jaar vanwege Corona niet op deze bekende manier plaatsvinden.

Daarom hebben wij een 360º Virtuele tour gemaakt van onze drie gebouwen. Je kunt hierin virtueel door onze school lopen en onze school ontdekken. De tour staat vol met filmpjes van onze leerlingen en docenten, maar ook met afbeeldingen met handige informatie. Zo is het toch een soort Open Huis, maar dan online! De 360º Virtuele tour wordt op vrijdag 22 januari 2021 om 15.00 op onze website gelanceerd. Alvast veel plezier met kijken.

Natuurlijk vinden wij het ook leuk en belangrijk om jou en je ouders/verzorgers nog echt te kunnen spreken. Hierom organiseren wij twee vragenuurtjes waarin jij en je ouders/verzorgers nog al jullie vragen over onze school kunnen stellen. Tijdens het vragenuurtje stel je jouw vragen aan een panel dat bestaat uit een leerling en medewerker van de GSG. Er zijn vijf verschillende panels waar je je voor kunt inschrijven. Wil jij bijvoorbeeld meer weten over de sportklas? Dan schrijf je je in bij het panel: een sportklas leerling en sportklas mentor.

Klik hier om onze 360º virtuele tour te bekijken.

De vragenuurtjes vinden plaats op vrijdag 22 januari 2021 van 16.00-17.00 en op dinsdag 26 januari van 19.00-20.00. Je kunt je inschrijven via de button hieronder. Hopelijk zien we je dan!

Livestream

Op 10 en 11 november 2020 hebben we een livestream georganiseerd. Leerlingen en medewerkers van de GSG Leo Vroman bespreken samen met presentatrice en docente Merel Hoogendoorn allerlei onderwerpen over onze school. Heb je de livestream gemist? Dan kun je ‘m hieronder bekijken. Wil je meer weten over onze andere voorlichtingsmomenten? Klik dan hier.

Veel gestelde vragen omtrent Corona

Middels onderstaand overzicht proberen we antwoord te geven op veel vragen die we van ouders en leerlingen krijgen met betrekking tot onze richtlijnen en werkwijze rondom het coronavirus.

Wanneer blijft een leerling wel of niet thuis?
Mijn kind heeft klachten, wat moet ik doen?
Mijn kind zit in de les met verkoudheidsklachten. Wat doet school in dat geval?
Mijn kind heeft klachten maar is negatief getest. Mag mijn kind naar school?
Hoe lang moet mijn kind in quarantaine wanneer hij/zij nog klachten heeft en eerder positief is getest?
Een leerling in de klas van mijn kind is positief getest. Moet mijn kind thuisblijven of moet er een test afgenomen worden?
Een gezinslid (ouder, broer of zus) van mijn kind heeft klachten. Moet mijn kind thuisblijven of kan hij/zij naar school?
Mijn kind behoort tot een risicogroep of heeft een gezinslid dat tot een risicogroep behoort. Moet hij/zij naar school?
Welke richtlijnen zijn op school van toepassing?
We zijn op vakantie geweest in een gebied dat oranje of rood is. Wat moet ik doen?
Wanneer wordt de afwezigheid van mijn kind als ongeoorloofd verzuim gezien?
Wordt er op school voldoende geventileerd?
Met wie kan ik contact opnemen wanneer ik vragen heb omtrent Corona?
Waar kan ik meer informatie vinden over Corona en voortgezet onderwijs?

Meijs, Janita en Puck in het nieuws!

profielwerkstuk-nos

De knappe prestatie van Puck, Janita en Meijs is geheel terecht opnieuw in het nieuws. Ze hebben afgelopen jaar de wedstrijd Imagination at Work van C3 gewonnen met hun profielwerkstuk over duurzame verf. Daarnaast wonnen ze ook nog eens een ScienceMakers Award.

In het AD en op de website Jet-net.nl zijn mooie artikelen over hun profielwerkstuk verschenen. Lees het artikel uit het AD in onderstaande afbeelding, of lees het via de volgende link: https://www.ad.nl/gouda/van-restjes-nieuwe-verf-maken-deze-scholieren-ontdekten-dat-het-kan-en-wonnen-een-prijs~ae94f6da/

Het artikel van Jet-net.nl kan via de volgende link worden gelezen: https://jet-net.nl/nieuws/duurzame-verf-leerlingen-gsg-leo-vroman-beloond-sciencemakers-award/

Janita, Puck en Meijs hebben kort geleden ook een vlog over hun profielwerkstuk gemaakt voor ScienceMakers. Hiermee kunnen zij nog een prijs – de publieksprijs – winnen. Hier willen wij hen natuurlijk bij helpen. Je kunt op hun vlog stemmen via de volgende link: https://sciencemakers.nl/nieuws/vlogs-van-de-sciencemakers-2020

Gastlessen van Plasticsoup Foundation 2A+ en 3A+

les

Wist je dat als we niets tegen de plasticsoep doen, er in 2050 qua gewicht meer plastic in zee zal zijn dan vis?

Het is natuurlijk belangrijk dat we hier aandacht aan besteden. Daarom zijn er op vrijdag 20 november gastlessen van de Plasticsoup Foundation gegeven aan 2A+ en 3A+ . Ze hebben het onder andere gehad over de oorzaken en mogelijke oplossingen van de plasticsoep. Ook hebben ze natuurlijk gekeken naar hoe ze hun plastic footprint kunnen verkleinen. Dit waren zeer leerzame en inspirerende lessen.

Imane Massaoudi winnares mondkapjesactie

mondkapje

Zie hier het winnende ontwerp van de mondkapjes actie! Tijdens de livestream van 10 en 11 november 2020 werd de mondkapjesactie aangekondigd.

Alle leerlingen en personeelsleden van de GSG dragen een mondkapje als zij zich verplaatsen in school. Iedereen heeft twee zwarte mondkapjes gekregen, maar dit ziet er natuurlijk niet zo gezellig uit. Daarom hebben we jullie uitgedaagd om het vrolijkste, origineelste en leukste mondkapje te ontwerpen!

We hebben heel leuke ontwerpen binnengekregen, maar er kan natuurlijk maar één ontwerp winnen. Het ontwerp dat heeft gewonnen is gemaakt door Imane Massouadi. Gefelicitieerd, Imane! Jullie zullen dit originele en vrolijke mondkapje binnenkort op school voorbij zien komen.